Tumba terraszonwering

Graag laten we je kennis maken met dit innovatief pareltje in onze categorie terraszonwering!

Producten die zowel tegen zon als regen bescherming bieden zijn nog vrij nieuw en daarom nog niet zo gekend bij het grote publiek.
Jammer... want deze alleskunner is een verrijking voor je buitenleven.

De Tumba heeft een zonwerend en waterafstotend doek. Dit zorgt ervoor dat je letterlijk onder iedere weersomstandigheid op je terras kunt zitten.
En het design dan? De Tumba ontving direct na de introductie een prestigieuze Red Dot Product Design Award. De oorsprong van de Red Dot Design Awards gaat terug tot 1955. De onderscheiding, de Red Dot, is internationaal gevestigd als de grootste designprijs ter wereld en is een van de meest gewilde kwaliteitscijfers voor een ontwerp.
Bekroonde ontwerpen worden gepresenteerd in tentoonstellingen over de hele wereld, in de Red Dot Design Museums, in jaarboeken en online.

Het is duidelijk dat de Tumba een terechte winnaar bleek

De palen en zijgeleiders van de Tumba hebben dezelfde grootte en daarmee wordt eenheid in ontwerp en uitstraling, gecreëerd. De visuele impact van eventuele verbindingsonderdelen zijn geminimaliseerd en de intrekbare constructie biedt een efficiënte bescherming tegen zowel zon als regen.

Het systeem is voorzien van een gepatenteerd lockingmechanisme dat ervoor zorgt dat de voorlijst “vergrendeld” wordt. Het revolutionaire vierzijdige, variabele spanningssysteem zorgt voor een soepele beweging van het doek. Indien volledig geopend, wordt een extreme spanning bereikt door de voorlijst automatisch te vergrendelen en met dezelfde motor die het systeem beweegt een enorme kracht op het doek uit te oefenen. Dit resulteert in een doek dat er niet alleen perfect uitziet, zonder rimpels of golven, maar ook op zijn best presteert. Het doek maakt geen zogenoemde “waterzakken”, zelfs niet bij een lage helling van de constructie.

De zijgeleiders van het terrasscherm bieden bovendien een superieur afwateringsmanagement waarbij het water door de palen stroomt, zelfs als de constructie niet volledig geopend is. De afvoer van regen tot maar liefst 50 liter per vierkante meter per uur vanaf een dakhelling van acht graden wordt gegarandeerd. Door de beperking van de dakhelling tot acht graden is het mogelijk om een ruime doorloophoogte te creëren.