De voordelen van een lamellendak als terrasoverkapping

Speel in op alle weersomstandigheden

Of de zon volop schijnt of er de hele dag regen uit de lucht valt, met een lamellendak kan u altijd buiten blijven zitten.
Door de kantelbare lamellen beheer jij het klimaat onder jouw overkapping door snel en eenvoudig in te spelen op het veranderende weer.

Het geheim zit hem in de volledig elektrisch kantelbare aluminium lamellen. Daarmee doseert u zonlicht, schaduw en ventilatie.
Natuurlijk is een terrasoverkapping er niet alleen om schaduw te creëren. In onze contreien heb je een overkapping minstens even vaak nodig om droog te blijven. Als de lamellen zijn gesloten ontstaat een waterdichte overkapping.

Een vaste overkapping of een lamellendak?

Waarbij je bij een reguliere terrasoverkapping lang van het buitenleven kan genieten, kan het in de zomer toch warm worden door het glas. Om dit te voorkomen zal er ook verandazonwering geplaatst moeten worden om een schaduwrijke plek te creëren.

Bij een lamellendak heb je al deze mogelijkheden in één systeem. Het grootste voordeel van een overkapping met lamellen tegenover een overkapping met een vast dak, is dan ook dat het dak “beweegbaar” is.

Geïntegreerde ledverlichting

Met ledverlichting in het lamellendak verlicht je jouw terras gemakkelijk wanneer het schemerig wordt.
Dat is niet alleen praktisch, maar ook enorm sfeervol.

De ledverlichting integreren we in het profiel, op deze manier blijft de mooie uitstraling van het lamellendak behouden. Tijdens de koelere avonden in de zomer zijn terrasverwarmers ook een echte aanrader.

Wil je graag de wind buiten houden of meer privacy creëren? Kies dan voor een uitbreiding met glaswanden of ritzscreens.

Duurzaam aluminium

De profielen van onze overkappingen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium.
Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast licht in gewicht.
Bovendien beschikt aluminium over de eigenschappen dat het nagenoeg onderhoudsvrij is en een lange levensduur kan garanderen.
Aluminium roest namelijk niet.

Veiligheid is zowel in- als rondom het huis belangrijk.
Onze lamellendaken dragen daarom de CE-markering CE NEN-EN 1991. Hiermee tonen wij aan dat de lamellendaken zelfs op de maximale afmetingen voldoen aan de Europese eisen inzake veiligheid voor sneeuwbelasting en winddruk volgens CE NEN-EN 1991.